Інструкція по вживанню мухомора

Чи можна вживати мухомор

Більшість людей асоціюють мухомор з можливими харчовими розладами та отруйними властивостями. Та його компоненти здатні чинити позитивну дію на організм. При правильному застосуванні червоні мухомори підвищують настрій, енергію, додають бадьорості, покращують сон, активують когнітивно-мнемістичні функції мозку. Корисні властивості червоного мухомору важко переоцінити.

Протипоказання

Не рекомендується споживати червоний мухомор людям:

  • Які мають індивідуальну непереносимість до компонентів гриба.
  • В період вагітності та лактації.
  • Які мають схильність до шизофренічних проявів, або шизофренія зустрічається в анамнезі членів сім'ї.
  • З будь-якими психічними захворюваннями.
  • Які приймають сильні антидепресанти.
  • Дітям.

Корисні властивості гриба

Більшість активних компонентів міститься в капелюшку гриба, тому з терапевтичною метою використовують саме їх. Найбільш важливими серед них є:

  • Мускарин – сприяє розширенню кровоносних судин.
  • Мускаруфін – природний антибіотик, що використовується для підвищення опірних факторів організму.
  • Мусцимол – чинить заспокійливу, седативну дію.
  • Іботенова кислота – чинить вплив на нейрони мозку.

Проходження курсу прийому червоного мухомора дозволяє досягнути цілого спектру позитивних змін в організмі людини. Найчастіше ті, хто пройшов курс мікродозінгу відзначають покращення настрою, зникнення тривожності та депресії, бадьорість у першій половині дня, релаксація ввечері, здоровий повноцінний сон. Дехто помічає зміни на краще у роботі внутрішніх органів, комусь краще вдається вирішувати творчі задачі. Прояви дії червоного мухомора можуть бути різні. Потрібно розуміти, що це залежить від індивідуальних особливостей кожної людини.

Також червоний мухомор використовується як частина комплексної терапії при боротьбі з залежностями. В деяких випадках відзначають позитивну дію при відмові від антидепресантів, алкоголю, нікотину, «цукрового» потягу. Є інформація про ефективність при метадоновій залежності.

Використання мухомору для їжі

Тривала теплова обробка червоних мухоморів руйнує психоактивні компоненти, що у них містяться. Тому жодного терапевтичного ефекту ви не досягнете. Дехто готує їх, тричі попередньо відварюючи по 20 хвилин і зливаючи воду, а потім посмаживши з цибулею та сметаною. Своєрідний присмак мухомора (щось на кшталт курки з горіхами) залишиться.  Але смакова цінність неспівставна з іншими грибами. Тому ми не рекомендуємо вам вживати його в їжу, а зосередитися на позитивній дії мікродозінгу.

Чай з мухоморів

Мухоморний чай – достатньо простий в приготуванні тонізуючий загальнозміцнюючий напій.

Для приготування доведіть воду до кипіння (250-300 мл), киньте подрібнений сушений капелюшок мухомора та додайте чайну ложку соку лимону або лайму. Прокип’ятіть отриманий розчин 15 хвилин. Зніміть чай та додайте за смаком цукор або мед. Якщо вам смакує аромат мухомора – можете вживати напій в такому вигляді. Якщо ж хочете його замаскувати, додайте звичайного зеленого або чорного чаю.

Що таке мікродозінг

Мікродозінг – це споживання червоного мухомору в кількості, яка чинить терапевтичну дію на організм. Зменшення дози призводить до втрати позитивного впливу на людину, а перевищення може викликати зміни стану, які складно прогнозувати. Мікродозинг в залежності від індивідуальних особливостей людини коливається в межах 0,2-2 г червоного мухомора за прийом.

В чому користь прийому мухомору в мікродозах?

Вживання червоного мухомору у мікродозах дає терапевтичний ефект без побічної дії. Прийом не викликає залежності, але дозволяє досягнути наступних результатів:

  • Підвищую тонус організму, витривалість.
  • Пригнічує депресивні стани, знімає стрес.
  • Нормалізує сон та покращує його якість.
  • Допомагає соціалізуватися в суспільстві.
  • Дає відчуття спокою, радості, стимулює творчість.

Мікродозінг червоного мухомору не має синдрому відміни.

Поради щодо вживання мухомору в мікродозах

Мікродозінг починають з вживання 0,2 г червоного мухомора. Якщо ви не відчули ефекту протягом тижня, необхідно збільшити дозу. Наприклад, 0,2 г вранці і 0,2 г ввечері. Знову зафіксуйте свої відчуття. Важливо розуміти, що мухомор – це дозозалежний засіб. Його дія індивідуальна для кожного і залежить від дози. Також можна експериментувати з часом прийому. Це може бути прийом двох капсул зранку, або однієї вранці, іншої ввечері. Якщо у вас не виникає неприємних відчуттів, можна спробувати приймати мухомор натщесерце. Після прийому запийте склянкою води або чаю.

Часто задають питання – «Коли припинити курс мікродозінгу?». Найкраща порада наступна: якщо ви починаєте забувати про прийом мухомора, то ваш організм сигналізує, що наразі достатньо і потрібно зробити перерву. Коли ви відчуєте, що вам чогось бракує, продуктивність знизилась, сон погіршився – варто поновити курс.

У якій формі найкраще приймати мухомор?

Це залежить лише від ваших смакових вподобань. Можна споживати порошок, запиваючи його будь-якою рідиною, або розчиняючи у склянці води. Або ж розжовувати сушений капелюшок. В цих випадках ви будете відчувати грибний присмак мухомора. Декому він до вподоби, комусь навпаки – не подобається. В такому випадку вам варто придбати капсули. Вони не мають смаку, їх легко проковтнути та запити водою. Зручно та швидко. Обирайте мухомори в тому вигляді, який вам імпонує.

Особливості вживання в залежності від фасування

Мусцимол, який входить до складу червоного мухомору має особливість. Він летючий та окислюється при взаємодії з киснем. Тому, якщо ви провадите мікродозінг з капелюшками чи порошком, то можете починати курс з дещо зниженої дози грибів свіжого урожаю, підвищуючи дозу з кінця зими. Якщо ви використовуєте капсули, можете нехтувати цим, адже вони повністю захищені.

Якщо у вас виникли додаткові питання щодо вживання червоного мухомора, зазирніть в телеграм-канал нашої крамнички https://t.me/muhomornya , ми проконсультуємо вас.

Капсули та шляпки з мухоморів від «Мухоморня»

Інтернет-крамниця «Мухоморня» пропонує розпочати мікродозінг разом з нами. Ми реалізуємо сушені капелюшки червоного мухомору вищого сорту, порошок з грибів та капсули по 0,5 г кожна (для зручності ми фасуємо баночки по 60 та 120 шт.). Продукт вищої якості зібраний, висушений, розфасований і упакований. Ви можете самостійно зробити замовлення на сайті. Посилка буде відправлена вам протягом 24 годин з моменту оплати. Доставка транспортними компаніями «Нова Пошта» або «Укрпошта», на ваш вибір.

Відчуйте цілющу силу червоного мухомора! Чекаємо на ваші замовлення.

Назад до блогу