Як правильно вживати сушені мухомори

Властивості сушеного мухомора

В Україні сформувалося упереджене відношення до червоного гриба. Змалечку нас попереджали, що цей гриб отруйний і вживати його ні в якому разі не можна. Проте, як свідчать дані, які з’явилися в останні 20 років на фоні зростання інтересу до мухомора, багато в чому ми помилялися. Цей гриб, попри наявність у ньому токсичних речовин, при грамотному вживанні чинить багато позитивних ефектів для здоров’я та самопочуття людини.

При використанні червоного мухомора відповідно до порад спеціалістів, можна очікувати:

  • Нормалізації сну.
  • Покращення настрою.
  • Підвищення продуктивності роботи.
  • Відкриття у собі прихованих талантів.
  • Зниження відчуття тривоги.
  • Покращення роботи внутрішніх органів.
  • Зниження депресії.
  • Зниження тяги до тютюну, алкоголю, антидепресантів при відмові від шкідливих звичок.

Це лише частина ефектів, які можливі при вживанні гриба. Існує багато інших. Але їх прояв цілком і повністю залежить від індивідуальних особливостей організму та тих очікувань, які ви покладаєте на прийом червоного мухомору.

Способи вживання сухого мухомора

Найпоширеніший варіант вживання грибів передбачає поїдання їхніх капелюшків – цілими або після поділу на шматочки. Ці варіанти однаково ефективні. Щоб отримати максимальну користь, гриби не потрібно попередньо розжовувати, і щоразу необхідно запивати невеликим об'ємом негазованої води.

Але існують і альтернативні варіанти споживання мухомора червоного в сухому вигляді:

З водою та соком лимона

Для приготування порції напою один сухий капелюшок червоного мухомора занурити в невеликий об'єм води. До отриманої маси додати трохи лимонного соку.

Чай із мухомора червоного

Сухі капелюшки мухомора червоного – корисна сировина для чаю. Щоб приготувати напій, капелюшок гриба потовкти до порошкоподібної консистенції. У цю масу додати окріп, почекати, щоб майбутній напій повноцінно заварився. Засіб настояти, процідити. Допускається можливість поєднання цього напою з медом, цукром, шматочком лимону чи лайму.

Настій

Для приготування такого напою знадобляться сухі капелюшки мухомора червоного. Їх потрібно перемолоти, потім залити окропом, залишити для заварювання. Щоб засіб повноцінно настоявся, слід почекати 6-8 годин. Потім консистенцію профільтрувати (в цьому питанні доцільно використовувати сито), вживати по чайній ложці (найкраще – натщесерце).

Капсули

Сушені капелюшки мухомора червоного потрібно розтовкти до порошкоподібної консистенції. Для зручності допускається можливість використання кавомолки. Потім отриманою консистенцією наповнити таблетки капсули. Цей метод – зручний: можна контролювати дозування засобу, уникнути перевищення необхідного обсягу. А найкраще придбати вже розфасований товар в нашій інтернет-крамничці.

Екзотичні варіанти вживання сушеного мухомора

Існують й інші варіанти вживання мухомора: паління порошкоподібного концентрату, виготовленого з цього гриба в люльці, або пиття мухоморної сечі (тобто ви будете пити сечу людини, яка наїлась мухоморами). Але кожен із цих способів – потенційно шкідливий для здоров'я. Куріння грибного порошку чинить несприятливий вплив на органи дихання, може спричинити дисфункцію легень при довготривалому вживанні. Тому такий варіант використання мухомора протипоказаний. Другий спосіб вживання гриба – не менш шкідливий. Приймаючи мухоморну сечу, можна спровокувати інтоксикацію організму, потім розвиток ниркової недостатності, збій у роботі травного тракту.

Рекомендації щодо вживання сушених грибів

Щоб уникнути розвитку побічних ефектів і отримати від вживання сушеного червоного мухомора максимальну користь для всіх систем організму, цей гриб потрібно приймати правильно. Слід враховувати, що оптимальна схема прийому на початковому етапі курсу: натщесерце, не більше 2 разів на день. Це дасть змогу уникнути проблем із травленням. Найбільш вдалий час для вживання порошку, виготовленого з мухоморів – вранці, за 1 годину до запланованого сніданку і мінімум через 3-4 години після вечері. Також вечірнє дозування можна приймати безпосередньо за 10-15 хвилин до запланованого сну. Такий графік вживання сухого концентрату вважається найбільш сприятливим для засвоєння корисних компонентів, які містяться в порошку з червоного мухомора.

Щоб концентрат не прилипав до ясен, піднебіння або не залишався на язиці у вигляді нальоту, цей засіб, приготований із гриба, потрібно запивати теплою негазованою водою або чаєм, завареним із лікарських рослин.

Як приймати мухомор в капсулах

Найбільш зручний спосіб прийому червоного мухомору – в капсулах. В такому випадку доза уже відміряна і немає необхідності зважувати порошок або капелюшок. Крім того, не всі полюбляють грибний присмак, який відчувають при споживанні порошку.

Мікродозінгом рахується денна міра від 0,2 до 2 г продукту. Чутливість до компонентів гриба зумовлена індивідуальними особливостями організму та вашими очікуваннями. Але найчастіше використовуються капсули по 0,5 г. Така доза оптимальна для більшості тих, хто практикує мікродозінг. Якщо ж ви не відчуваєте ефекту, то можна прийняти 2 капсули. У випадку низької чутливості можна випити 2 капсули зранку і 2 ввечері. Капсульована форма економить ваш час та сили. Зручно дозувати, зручно пити.

Сушений мухомор в крамниці «Мухоморня»

Для того, щоб підготувати для вас якісну продукцію, ми здійснюємо експедиції в прадавні ліси Карпат. Ми збираємо лише найкращі мухомори, які захищені від міського пилу, продуктів вихлопу автомобілів та інших негативних факторів. З них ми заготовляємо цілі капелюшки, переробляємо їх і порошок, розфасовуємо продукцію у капсули. Ви можете обрати ту форму гриба, яка вам подобається найбільше. Уся продукція надійно і зручно упакована. Ми гарантуємо якість продукту. Для замовлення оберіть товар, вкажіть кількість та введіть свої дані для відправки. Як тільки ви оплатите замовлення, ми одразу приступимо до його формування. Посилка буде відправлена протягом доби після оплати.

Бажаємо вам відчути всю цілющу силу червоного мухомора!

Назад до блогу