Мікродозінг мухомора в капсулах і капелюшках

Показання для вживання мухомора

Науковий інтерес до червоного мухомора та його властивостей з’явився відносно нещодавно – 10-15 років назад . Тому станом на сьогодні існує не так багато досліджень, які були б верифіковані та опубліковані в авторитетних наукових виданнях. Це природно, 10 років – великий строк для людини, але для ґрунтовних досліджень – мить. Проте численні практичні кейси використання червоного мухомора доводять, що вживання його у терапевтичних та профілактичних цілях у вигляді мікродозінгу чинить позитивний ефект на організм людини.

Показаннями для вживання гриба може бути:

  • Порушення сну: безсоння, нічні пробудження, нічна тривога.
  • Гіпертонія, тахікардія.
  • Порушення когнітивних функцій мозку: зниження концентрації уваги, порушення пам’яті, неуважність.
  • Тривожні стани: соціальні фобії, панічні атаки, генералізований тривожний розлад.
  • Дисфункція вестибулярного апарату.
  • Абстинентний синдром після відмови від шкідливих звичок (тютюнопаління, алкоголізм, наркоманія, цукрова залежність, метадонова залежність).
  • Порушення мозкового кровообігу.

Особливості мухоморного мікродозінгу на загальнофізіологічному рівні

У складі плодового тіла червоного мухомора зосереджений широкий спектр біологічних компонентів різних груп. Гриб містить вітамінно-мінеральний комплекс, амінокислоти, рослинні антибіотики, полісахариди та інші органічні сполуки. У сукупності перелічені речовини зумовлюють імуномодулюючий, регенеруючий, нормалізуючий ефекти. З урахуванням цього, можна дійти висновку, що червоні мухомори здатні виконувати функцію повноцінної харчової добавки до раціону, а також замінювати лікарські препарати.

Найактивніші речовини плодових тіл червоного мухомора – полісахариди. Вони сприятливо впливають на безліч біохімічних процесів організму людини. Особливості активності полісахаридів (а точніше, бета-глюканів, які переважають у цій групі), вивчаються і до теперішнього часу. Але те, що вплив цих компонентів на організм винятково позитивний – доведений факт.

Потрапляючи в організм людини, бета-глюкани проявляють свою імуномодулюючу властивість. У своїй біологічній групі ці компоненти виконують такі ж дії, як пеніциліни серед антибіотиків. Крім інших властивостей, червоний мухомор має протипухлинну функцію. Потрапляючи в травний канал, полісахариди гриба розщеплюються під впливом природної кишкової мікрофлори і ферментів. У підсумку бета-глюкани діють як природні пребіотики.

Полісахариди червоного мухомора ефективно блокують активність будь-яких видів патогенної мікрофлори – від бактерій, грибків і вірусів до найпростіших, алергенів і вільних радикалів.

Бета-глюкани, чинять на організм комплексний сприятливий вплив. А саме:

  • Підвищують специфічний і неспецифічний імунітет.
  • Проводять детоксикацію крові (поступово очищають її від будь-яких шкідливих домішок).
  • Знімають запальні процеси і запобігають їхньому переходу з гострої фази в хронічну форму.
  • Чинять потужний протипаразитарний вплив.
  • Коригують стан нервової системи.
  • Підтримують травлення в нормі.

Мікологи-біохіміки Європи провели мікробіологічне дослідження і дійшли висновку, що з усіх мікоризних грибів, які ростуть у Євразії, червоний мухомор містить найвищу концентрацію бета-глюканів.

Крім полісахаридів, про які раніше вже йшлося, червоний мухомор містить у собі фукоманногалактан. Цей компонент характеризується знеболювальною, протизапальною, протипухлинною властивістю. Мускаруфін (речовина, що надає капелюшку мухомора червоного кольору), визнаний ефективним антибіотиком і протигрибковим засобом. Як і інші складові компоненти червоного мухомора, він знімає запальні процеси, запобігає їхньому розвитку. 

У плодових тілах червоного мухомора міститься висока концентрація баластних компонентів. Вони містять харчові волокна (зазначені сполуки представлені глюканами, пептоглюканами, хітином тощо). Баластні сполуки розщеплюються під впливом травних ферментів, що містяться в шлунковому соку. Певна частина харчових волокон переробляється природною кишковою мікрофлорою. Виняток становить тільки компонент хітин - його не переробляють навіть бактерії.

Дія червоного мухомора на організм людини

Природна реакція на прийом мухоморного мікродозінгу – поліпшення сну, усунення безсоння, нормалізація психоемоційного стану. Такого результату вдається досягти після курсу, тривалість якого становить 2-3 тижні. Ранкова капсула забезпечує виражений тонізуючий ефект і діє, подібно до кофеїну. Вечірня капсула зумовлює седативний стан – дає змогу розслабитися, налаштуватися на відпочинок, відновитися фізично та психоемоційно.

Завдяки мухоморному мікродозінгу зростає резистентність організму до атак хвороботворної мікрофлори. Спостерігається усунення грибкових, бактеріальних і вірусних інфекцій, алергічних реакцій, зміцнюється імунітет. Також вдається позбутися так званого синдрому хронічної втоми.

Мухоморний мікродозінг забезпечує і виражену нейропротекторну дію, допомагає швидше відновитися після фізичної активності. Збільшується стресостійкість, нормалізуються всі функції головного мозку – зокрема, вдається швидше опрацьовувати та запам'ятовувати інформацію, краще концентруватися на об'єктах.

Крім перелічених властивостей, мухоморний мікродозінг сприятливо впливає на стан репродуктивної системи – запобігає згасанню статевого здоров'я.

Мікродозінг червоного мухомора: розбираємося детально

Мета мікродозінгу та його результати

Основна мета мухоморного мікродозінгу – поліпшити стан організму, зумовити активність кожної його системи таким чином, щоб у підсумку здоров'я було ідеальним для вашого віку. Ефект, отриманий завдяки мухоморному мікродозінгу, зберігається надовго. Але для підтримки досягнутого результату лікувально-корекційний підхід необхідно періодично повторювати. Певного терміну не існує. Коли для цього настане найбільш підходящий період, організм сам дасть сигнал про те, що настав час оновити результат і знову пройти мухоморний мікродозінг.

Чому мікродозінг безпечний

Червоний мухомор містить тільки одну токсичну речовину – іботенову кислоту. Вона має психотропну дію і здатна порушувати нейронні зв'язки. Якщо сировину правильно зберігати і піддавати обробці – іботенова кислота трансформується в мусцимол, який не належить до токсинів, тож не здатен пошкоджувати нейрони. Єдина небезпека надмірного вживання мусцимолу – неврологічні розлади, що потенційно переходять у галюцинації. До симптоматичних проявів передозування (перевищення рекомендованої дози більш ніж у 25 разів) належать диспептичні явища - біль у животі, нудота, що переходить у напади блювання.

Вищевказані прояви надмірного вживання червоного мухомора не належать до наслідків фактичного отруєння. Системи організму продовжують функціонувати повноцінно, за винятком нервової – вона сигналізує про зміни, що відбулися. Усі побічні ефекти зникають швидко, без потреби в медикаментозному втручанні. Нешкідливість для організму за будь-якого дозування несе виключно мусцимол, але не іботенова кислота. Вона вважається одним із найсильніших нейротоксинів, здатних порушити нервову систему. Завдяки медичним науковим даним встановлено, що мусцимол має захисні функції для нервової активності. У лабораторних дослідженнях цю речовину ідентифіковано як нейропротектор – з'єднання, що пригнічує біологічні функції нейротоксинів. Встановлено, що у людей, які страждають від хвороби Паркінсона, мусцимол усуває тремор.

У 2019 році болгарські токсикологи опублікували науковий матеріал "Вплив екстракту Amanita muscaria на різні моделі нейротоксичності in vitro на субклітинному і клітинному рівнях". Згідно з інформацією з цієї статті, мусцимол не належить до наркотичних речовин. Як аргумент фахівці навели той факт, що до цього компонента не виробляється звикання організму – незважаючи на дозування речовини, що надійшла в кров, і регулярність її використання. Виходячи з цього, мусцимол застосовують як альтернативу нейролептикам і антидепресантам.

Як почати мікродозінг мухомора

Перш за все, перевірте чи у вас немає протипоказань, при яких не можна вживати гриб. Це вагітність, період лактації, шизофренія в сімейному анамнезі, прийом антидепресантів, індивідуальна непереносимість.

Якщо протипоказань немає, ви можете почати прийом з мінімальної дози один раз на день. Наприклад, одну капсулу вранці після прийому їжі (якщо у вас немає проблем із шлунково-кишковим трактом, можете випити натщесерце). Оцініть ефект прийому через 3-4 дні. Якщо ви не відчуваєте жодних позитивних змін, можна додати вечірній прийом, а також збільшити дозування. Важливо зрозуміти, що кожен організм індивідуальний і реакція на вживання гриба і його дозу різна. Важливо підібрати схему, яка працює у вашому випадку. Не забувайте, що не можна перевищувати дозу в 2г/добу, інакше це вже не мікродозінг.

Мікродозінг в капсулах чи капелюшках

Насправді, це питання про те, як вам зручніше вживати червоний мухомор. Адже капсули – це перемелені капелюшки до порошкоподібного стану, які відміряні по 0,5 г і розфасовані. Вони займають мало місця, їх зручно покласти в сумку чи наплічник, вам не потрібно зважувати капелюшки. Капсули не мають смаку, на відміну від цілих капелюшків. Вони зберігають специфічний грибний аромат червоного мухомора. Декому не подобається цей смак, або ж набридає через 2-3 тижні прийому. Ми рекомендуємо вам спробувати обидва варіанти і обрати той, який буде вам комфортний та приємний.

Придбати можна тут – https://muhomornya.com/products/muhomor-chervonij-cili-shlyapki


Мікродозінг проти тютюнопаління і алкоголізму

Відомо, що боротьба з шкідливими звичками викликає «синдром відміни». Людина, що перестає вживати тютюнові вироби/алкоголь/наркотичні речовини/цукор відчуває так звану «ломку», повернення до шкідливої залежності ніби знімає це відчуття. Процес відмови від шкідливих звичок – стрес для організму. А червоний мухомор містить мусцимол, мускарин, іботенова кислота, буфотенін, які активно впливають на центральну нервову систему людини, позбавляючи тривожних відчуттів, апатії, астенії. Також покращується сон і настрій. Очевидно, що червоний мухомор дозволяє легше і ефективніше пережити складний період, коли активно проявляється «синдром відміни». Недарма все активніше його використовують лікарі в рамках експериментальної терапії наркозалежних.

Особливості взаємодії з деякими фармацевтичними препаратами

Не рекомендується починати мікродозінг, якщо ви знаходитесь на курсі терапії з використанням сильних лікарських засобів – антидепресантів та нейролептиків. Це пов’язано з тим, що сильнодіючі препарати пригнічують позитивний вплив від вживання червоного мухомору. Тобто ефект буде нівельований, а ви може розчаруватися в мікродозінгу, не відчувши очікуваного результату.

Зручний мікродозінг з капсулами від «Мухоморня»

Наша інтернет-крамниця пропонує придбати червоний мухомор для мікродозінгу в зручному для вас фасуванні. Ми пропонуємо цілі капелюшки, порошок та капсули. Також у нас можна придбати настоянку з червоного мухомора. Товар надійно запакований методом часткового вакуумування.

Ви можете одразу перейти до оформлення замовлення, додавши в кошик цікаві позиції. Або ж задати свої питання в нашій спільноті у телеграм-каналі, якщо виникли сумніви – https://t.me/muhomornya . Звертайтесь, ми радо допоможемо вам!
Назад до блогу