Безпека та правила використання мухоморів в мікродозах

Використання червоного мухомора як лікувального та профілактичного засобу набуло популярності не більше ніж 20-25 років тому. Для науки та медицини – це надто малий проміжок часу для висновків. Але і за цей період вже проведено багато досліджень та експериментів. Запрошуємо вас до розмови про безпечне вживання продуктів з гриба Amanita muscaria.

Офіційні докази ефективності та безпеки мікродозингу мухоморів

Біохімічний склад червоного мухомора, а також властивості його головних компонентів – мусцимолу та іботенової кислоти викликали в учених перший професійний інтерес в 1980-х роках XX ст. Зокрема, предметом дискусій була специфіка впливу згаданих речовин на нервову систему людини. Упродовж усіх цих років ступінь токсичності зазначених компонентів, а також доцільність і, головне, безпеку вживання цього гриба було вивчено в лабораторних умовах на тваринах. У результаті вдалося зробити висновок, що вживання мухоморів у помірному дозуванні та за умови правильного приготування сприятливо впливає на стан нервової системи та психіки, чинить позитивний вплив у разі різних розладів психоемоційного походження. Це були перші кроки з вивчення впливу червоного мухомора на живі організми.

2002 року група неврологів з США представила громадськості наукову роботу "Ефективність мікрочастинок, які містять мусцимол проти фокальних нападів, спричинених пілокарпіном", де зазначено, що частинки мусцимолу зменшують судоми у тварин, які зазнали обробки пілокарпіном.

У 2018 році інша група вчених-неврологів з США, в рамках терапевтичного експерименту, ввели мусцимол у головний мозок пацієнта, який хворіє на епілепсію лікарсько-стійкої форми. Крім гарної переносимості зазначеного компонента, фахівці зареєстрували й інші сприятливі зміни в його стані. Зокрема, речовина не порушила паренхіму головного мозку, не спровокувала негативного впливу на наслідки хірургічного лікування епілептичних нападів. Це підтвердило позитивний вплив мусцимолу на психіку та активність нервової системи, а також вказало на його ключову відмінність від іботенової кислоти - він не є нейротоксином.

На початку 2021 року на замовлення організації Psyched Wellness Ltd. у Торонто провели лабораторний експеримент, який полягав у вивченні впливу червоного мухомора на організм щурів. Тривалість спостереження не перевищувала 14 днів. Експеримент дав змогу зробити висновок, що мусцимол не чинить на організм токсичного впливу. Порівняно з групою, яка отримувала плацебо, у досліджуваних щурів не було суттєвих відмінностей у реакції на вживання препаратів мухомора. Щоб відстежити результат і зробити висновки, спочатку до, а потім і після годування щурів цим грибом, фахівці визначили вагу кожної тварини, обсяг спожитого корму, показники крові; оцінили масу органів та їхній стан. У жодному з перерахованих критеріїв не було зареєстровано несприятливих змін.

Протипоказання і вживання з іншими препаратами

Використовуючи червоний мухомор як харчову добавку, потрібно дотримуватися правил вживання цього гриба, не перевищувати тривалість курсу, враховувати разове і добове дозування засобу. Також важливо спочатку переконатися у відсутності протипоказань для мікродозингу. До них належить алергічна реакція на червоний мухомор, період вагітності та лактації (оскільки компонент гриба – мусцимол, проникає крізь плацентарний бар'єр, а також насичує материнське молоко), шизофренія в родинному анамнезі.

Препарати червоного мухомора нормально поєднуються з фармацевтичними засобами, не спричиняють різних побічних ефектів. Неврологічні реакції (нудота, запаморочення, головний біль) виникають лише в разі передозування. Але для того, щоб в організмі накопичилася підвищена кількість мусцимолу, потрібно вжити в декілька разів більшу дозу від рекомендованої за 1 прийом. У цьому випадку природною реакцією організму буде поява зазначених симптомів – найчастіше ці ознаки розвиваються вже протягом 3 годин після передозування.

Перелічені клінічні прояви можуть зберігатися протягом 2 діб. У складних випадках самопочуття ускладнюється появою галюцинацій. При розвитку всіх цих ознак потрібно негайно звернутися до лікаря, отримати медичну допомогу. Якщо людина, яка приймає мухоморний мікродозинг, відхиляється від графіка проходження курсу і не дотримується рекомендацій фахівця, то відповідальність за наслідки таких дій повністю лежить на ній.

Під час проходження курсу мухоморного мікродозингу допускається можливість керування автомобілем. На поточний період часу відсутні будь-які відомості про те, що мусцимол впливає на швидкість реакції та увагу.

Мухоморний мікродозинг характеризується не тільки ефективністю, а й універсальністю. Він сумісний з іншими ліками, не викликає звикання і, відповідно, так званого "синдрому відміни". Під час прийому препаратів із червоного мухомора не знижується ефективність фармацевтичних засобів, які приймаються одночасно з мікродозингом. Крім інших причин, це пов'язано з натуральним походженням продуктів, виготовлених із гриба.

Червоний мухомор і неврологічні розлади

Розглядаючи ефективність вживання препаратів із червоного мухомора, слід акцентувати увагу на його здатності купірувати неврологічні розлади, що проявляються запамороченням, головними болями, тривожністю, депресією. Завдяки складу цього гриба вдається швидко побороти психологічні проблеми - наприклад, скутість і невпевненість у собі.

Червоний мухомор – ефективна харчова добавка, яка тонізує, сприятливо впливає на інтелектуальні здібності, підвищує фізичні можливості.

Важливо пам’ятати, що з обережністю вживають червоний мухомор разом з антидепресантами. Спеціалісти рекомендують знижувати дозу цих препаратів, коли ви розпочинаєте курс мікродозінгу.

Основні правила мікродозінгу

Найважливішими принципами, які не можна порушувати є:

  • Не починайте вживання гриба, якщо ви вагітні, годуєте груддю, маєте індивідуальну непереносимість його компонентів, хтось в родині мав діагноз «шизофренія».
  • Вживайте за добу не більше 2 г червоного мухомора.
  • Починайте вживання гриба, починаючи з моменту настання повноліття, не раніше.
  • Починайте курс з найменшої дози (0,2), можливо вона для вас буде достатньою.
  • Після прийому гриба випийте води кімнатної температури.
  • Якщо у вас немає проблем с шлунково-кишковим трактом, приймайте дозу натщесерце.
  • Оцініть свої відчуття та зміни на фізичному і психологічному рівні за 3-4 дні після початку курсу. Якщо ефект не відчувається – збільшіть дозу в рамках дозволеного.
  • Комбінуйте різні варіанти вживання гриба – уся доза одразу зранку, половина зранку і половина ввечері. Знайдіть прийнятний спосіб прийому саме для вас.
  • Якщо відчуваєте, що більше не потребуєте прийому мухомору – завершуйте курс. Ви відчуєте, коли організм просигналізує вам, що необхідно поновити вживання гриба.

Де придбати якісну продукцію для безпечного мікродозінгу

Якщо ви відчуваєте потребу покращити якість свого життя, нормалізувати сон, знизити тривожність, розкрити свій творчий потенціал – завітайте у нашу інтернет-крамничку «Мухоморня». Ми з любов’ю збираємо та заготовляємо найкращі червоні мухомори. Для вас доступні цілі капелюшки гриба або перемелені в порошок. Також ви можете придбати капсульовано форму цілющого продукту. Щоб ви не обрали, ви гарантовано отримаєте червоний мухомор високого ґатунку для мікродозінгу. Наша вітрина – https://muhomornya.com/collections/all
Назад до блогу