гриби лисички

Інструкція по вживанню грибів Лисичок

Що це за гриби лисички?

Лисичка справжня (жовта) – відома кожному, хто полюбляє ходити на тихе полювання. Це їстівний гриб з чудовими смаковими якостями і приємним ароматом. Їх смажать, тушкують, маринують, заморожують, сушать. Лисички ростуть з початку літа і до листопада за підходящої погоди.

Але крім, власне, вживання у їжу, цей гриб також варто використовувати і для профілактики різноманітних захворювань та проблем зі здоров’ям. Звичайно, лисичку можна збирати самостійно, вона досить розповсюджена. Але зручніше вже зараз розпочати профілактично-лікувальний курс. Придбати гриби лисички можна в нашій інтернет-крамничці «Мухоморня» – https://muhomornya.com/collections/gribu

Склад гриба

Лисичка жовта містить багато біологічно активних компонентів. Серед них:

  • Ергостерол.
  • D-манноза (хіноманноза).
  • Вітаміни А, В1, В2, В3, С, D, D2, Р.
  • Антиоксидантні каротиноїди.
  • β-глюкани.
  • Траметонолінова кислота.
  • Амінокислоти.

Корисні властивості грибів лисичок

Лисичка підсилює імунітет, допомагає позбутися гельмінтів, зміцнює опірність організму вірусним інфекційним хворобам, чинить гепатопротекторну дію, має здатність притлумлювати ріст новоутворень. Важлива особливість – вона не має токсичного впливу, який характерний для антигельмінтних фармацевтичних препаратів.

Показання до прийому

Хоча лисички мають меншу біологічну активність, ніж мухомор, їжовик, кордицепс чи веселка, але і протипоказання в них майже відсутні. В той же час корисні властивості добре проявляють себе при деяких проблемах зі здоров’ям. Компоненти, які входять до її складу допомагають при:

  • Проблемах з зором – зменшують втому, попереджують запалення очей, зменшують сухість слизової оболонки, оберігають від гемералопії. Рекомендовано вживати їх тим, хто багато працює перед монітором комп’ютера.
  • Захворюваннях печінки – гепатиті, гемангіомі.
  • Інвазії глистів в організмі. Хіноманноза, яка входить до складу гриба проникає в нервовий ганглій гельмінтів і блокує роботу нервової системи, призводячи до їх загибелі. Ефективна вона і проти яєць глистів.
  • Сухості та ознаках старіння шкіри.

Як правильно вживати гриби лисички

Лисичку приймають по одній капсулі (0,5 г) двічі в день – зранку і ввечері, за 30 хвилин до їжі. Доза розрахована на середню вагу 80-90 кг. Тому, якщо у вас  вищий показник ваги, то можна збільшити вживання до трьох капсул – зранку, в обід і ввечері. Курс прийому в залежності від потреби становить від одного до трьох місяців. Лисичку можна вживати разом з іншими грибами – червоним мухомором, їжовиком.

Протипоказання

Не рекомендується вживати лисички:

  • При індивідуальній непереносимості компонентів.
  • Вагітним та при лактації.

З обережністю підходити до вживання лисички потрібно при загостренні хронічних хвороб печінки та шлунково-кишкового тракту. Добавка не є лікарським засобом. Перед початком прийому рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

Підсумовуючи

Лисичка – біоактивний продукт, який має багато корисних властивостей, але перш за все помічний при проблемах зору (і їх профілактиці) та боротьбі з гельмінтами. Ефективність висока, а побічні ефекти відсутні. Якщо ви ознайомилися з матеріалом і хочете вже придбати лисички, можете завітати в нашу інтернет-крамничку «Мухоморня», де знайдете мелені лисички та у капсулах:

https://muhomornya.com/products/gribi-lisichki-meleni та https://muhomornya.com/products/gribi-lisichki-v-kapsulah
Назад до блогу