гриб кордицепс

Інструкція по вживанню Кордицепсу

Що це за гриб кордицепс?

Військовий кордицепс можна нечасто зустріти в лісах України. Він росте переважно на правобережному Поліссі. А навіть, якщо ви натрапили на нього, то скоріше за все ви пройдете повз. Не схожий на інші гриби, дивної форми, невеликого розміру – хто б міг подумати, що це справжній скарб.

Це споровий вид, що паразитує на комахах: жуках, мурахах, клопах, гусінях. Ніжка білого або яскраво-жовтого кольору має циліндричну форму, капелюшка немає. Розмір гриба становить декілька міліметрів в діаметрі, довжина від 1 см, проте іноді зустрічаються крупні представники. Вони мають горбисту або пухирчасту форму. Якщо розірвати плодове тіло, то побачимо білу волокнисту м’якоть. Запах і смак – нейтральні, невиражені.

Зауважимо, що цілющими властивостями наділений саме військовий кордицепс, а інші представники цього виду отруйні. Тому, якщо ви хочете самостійно збирати даний гриб, обов’язково детально ознайомтеся, як відрізнити його від однобокого, паразитичного та офіоглосоподібного кордицепсу. А краще не експериментувати і придбати якісний продукт в нашій інтернет-крамничці «Мухоморня».

Корисні властивості кордицепсу

Кордицепс мілітаріс містить у собі природний антибіотик кордицепін, корисні вітаміни та мінерали (B, C, E, K, PP, магній, кальцій, залізо), полісахариди, антиоксиданти, коензими, ергостерол, амінокислоти (в тому числі незамінні), фосфоліпіди, ферменти, D-манітол. Синергія компонентів зумовлює противірусні, канцеростатичні, протипухлинні, гіпотензивні, протизапальні властивості гриба. Його прийом може бути корисним в якості профілактичного або допоміжного лікувального засобу при високому холестерині, вірусі гепатиту, цирозі печінки, сезонних респіраторних інфекціях, доброякісних та злоякісних новоутвореннях, циститі, пієлонефриті, захворюваннях дихальної системи – пневмонії, бронхіті, астмі, туберкульозі. Також він допомагає нівелювати негативний вплив окислювальних процесів в організмі. Та сприяє регенерації тканин внутрішніх органів, нашої шкіри.

Противірусні та загальнозміцнюючі особливості гриба помічені давно. В практиці східної медицини його використовували в осінні та весняні періоди, під час зміни температурного режиму, коли розповсюджуються вірусні інфекційні хвороби.

Кордицепс – природний енергетик

Гриб відзначається чудовим впливом на фізичні і психологічні сили людського організму, тому його полюбляють додавати до свого щоденного прийому любителі спорту. Діючи позитивно на обмінні та енергетичні процеси в людському тілі, кордицепс військовий збільшує фізичну витривалість. Одна з особливостей – оптимізація використання кисню, що напряму впливає на ефективну роботу м’язів та здатність швидко відновитися на фоні важких фізичних навантажень. Ще одним секретом гриба є те, що його біологічно активні компоненти підвищують рівень гормону тестостерону, що безпосередньо пов’язаний з силовою роботою в спорті та побуті. Приємний бонус – відзначається поліпшення лібідо та потенції.

Що характерно, фізичну роботу ви будете виконувати не тільки ефективно, але з цілковитим задоволенням. Кордицепс військовий стимулює вироблення серотоніну, отже зростає мотивація, ви не відчуваєте емоційного виснаження та вигорання.

Показання до прийому

  • Зниження працездатності, швидка втомлюваність.
  • Захворювання дихальної системи: пневмонія, астма, туберкульоз, бронхіти різної етіології, емфіземи.
  • Профілактика онкологічних захворювань, підтримуюча терапія при злоякісних новоутвореннях.
  • Захворювання печінки та ШКТ: неспецифічний коліт, дисбактеріоз, гепатоцити, гепатити, цироз, гепатоз.
  • Серцево-судинні захворювання: гіпертонія, постінсультний стан, постінфарктний стан, ішемічна хвороба серця, вторинна анемія, хвороба Верльгофа, стенокардія.
  • Хвороби нирок та сечостатевої системи: цистити, запалення нирок, уретрити, простатити, деякі статеві інфекції, зниження лібідо.

Як правильно вживати кордицепс

Рекомендована доза вживання кордицепсу – 0,5-1 г на добу. Якщо ви придбали у нас гриб у капсулах, це 1-2 капсули. Приймати краще за 30 хвилин до їжі. Проте якщо у вас є захворювання кишково-шлункового тракту, можете прийняти капсули після. Доза розраховується для середньої ваги тіла 80-90 кг. Тому якщо ваша вага більше, робіть поправку не незначне збільшення дози.

Перший прийом – зранку, другий – в обід. Враховуючи тонізуючі та енергетичні особливості кордицепсу, приймати його ввечері не можна, щоб не спричинити порушення сну.

Прийом можна комбінувати з вживанням інших корисних грибів – лисичок, червоного мухомора, їжовика гребінчастого. Профілактично-лікувальний курс рекомендований від 3-х місяців. Далі необхідно зробити перерву.

Також відзначимо, що дехто практикує заварювання кордицепс у термосі. Якщо додати зеленого або трав’яного чаю, то можна отримати легкий приємний тонізуючий напій. Але ми рекомендуємо вам капсульовану форму гриба.

Протипоказання

Кордицепс не рекомендується вживати:

  • Вагітним та при лактації.
  • При хронічних захворюваннях нирок.
  • При загостренні хронічних захворювань кишківника.
  • При індивідуальній непереносимості компонентів.

З особливою обережністю використовувати при проблемах з передміхуровою залозою.

Добавка не є лікарським засобом. Перед прийомом рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.

Підсумовуючи

Кордицепс мілітаріс надзвичайно корисний гриб. Зібрати його самостійно майже немає шансів, тож найкращий спосіб пройти профілактичний курс від багатьох захворювань, повернути собі енергію та бадьорість – придбати готову добавку. Кордицепс стане чудовим доповненням при лікуванні хвороб традиційними методами. Масові дослідження гриба почалися лише у 2008 році, але вже зараз є перші висновки щодо його цілющих властивостей. Поспішайте скористатися дарами самої природи у нашій інтернет-крамничці «Мухоморня» – https://muhomornya.com/

Назад до блогу